25 Tem 2013

BALLI ŞEFTALİ TATLISI



Malzemeler:

4 adet şeftali
8 çorba kaşığı bal
İstediğiniz çeşit dondurma
Fındık ya da badem

Şeftaliler soyulur ve ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır. Fırın kabına dizilir. Her şeftalinin ortasına 1 çorba kaşığı bal konulur. Alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Önceden  190 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Piştiğinde balı sulu kalmışsa üzerini açarak 5 dakika daha pişirin.

Pişirme kabında soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman tabağa alınarak dondurma ve badem ve ya fındık ile servis yapılabilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konu hakkındaki fikirleriniz benim için çok kıymetli. Lütfen yorumunuzu ekleyiniz. Yorumunuzdan sonra size profilinizden ulaşabileceğim için lütfen link bırakmayın.
Link İçeren Yorumları çok üzülerek yayınlayamıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...