6 Eyl 2013

OYUNCAK HAMİLE BEBEKLER

Son günlerde, oyuncakçılarda rastladığım hamile oyuncak bebekler çok tuhafıma gidiyor. Kız çocuğum yok ama küçük bir çocuğa bu tarz bir bebek almak ne kadar doğru oluyor düşünmeden edemiyorum.



Hayatın normal seyri içinde merak ederek öğrenecekleri dünyaya geliş olayını, daha çok küçükken akıllarına düşürmek kime ne kazandırır bilemiyorum. En çok merak ettiğim şeylerden biri de bu tarz bebek üreticilerinin bunun izinlerini nereden ve nasıl aldıkları. İnternette araştırdığım kadarı ile bir bilgiye rastlamadım. Bende Oyuncakçılar Derneğine bununla ilgili bir form doldurdum. Cevap gelince sizinle paylaşacağım.

Herkesin düşüncesi farklı olabilir ama ben kızım olsa böyle bir oyuncak almazdım. Geri kafalı olduğum düşünülebilir ama zamanımızda her türlü oyuncak, yiyecek vb. şeylere çabuk ulaşılabiliyor ve bu nedenle ne yazık ki doyumsuz bir nesil yetiştiriyoruz. Bir çok aile "benim olmadı bari çocuğumun olsun" diye olaya yaklaşıyor. Bir sürü para vererek aldığımız şeyler çok kısa bir süre sonra bir tarafa fırlatılıp atılıyor. Çünkü öyle hızlı bir değişim söz konusu ki, bugün aldığınız bir şeyin yarın modası geçiyor.

Tüketime alışmış bir toplum olma yolunda hızla ilerlerken ne yazık ki aynı derece de borçlu bir toplum haline geliyoruz. Konu nerden nereye geldi :) Şimdilik burada bir virgül koyuyorum ama son cümlemi yazmadan rahat edemeyeceğim.

Sanırım bu durumda da en çok çocuklarımıza yazık oluyor....

Sevgiler
Şafak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...