31 Eki 2013

KARNIBAHAR KIZARTMASI


Merhaba,
Ege için adını değiştirip Pamuk Şeker kızartması yaptığım karnıbahar kızartması vardı bu akşam yemekte. Eğer sizde çocuğunuza karnıbahar yediremiyorsanız, bir de böyle deneyin derim.



Malzemeler

1 küçük karnıbahar

Sosu için;
1 çay bardağı un
5 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
tuz

Karnıbaharları kaynamış suya atıp bir miktar yumuşamalarını sağlayın. Süzün.
Sos için tüm malzemeleri karıştırarak karnıbaharları bulayın ve kızartın. Eğer yoğurdunuz çok sert ise bir miktar süt ekleyebilirsiniz. Hem süt daha pofuduk görünmelerini sağlar :)


Üzeri için isteğe bağlı olarak, yoğurt, kırmızı biber, çok az zeytinyağı, sarımsak, nane ve tuzu karıştırarak servis edin.


Afiyet olsun
Şafak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...