15 May 2014

FACEBOOK SOMADA BABASIZ KALAN ÇOCUKLAR GRUBUNA BEKLENİYORSUNUZ


Merhaba,

Sabahtan beri herkes üzüntüsünü, acısını dile getiriyor. Soma'da yüzlerce insanımız bazılarının bir yemekte harcadığı kadar parayı bir ayda kazanabilmek için girdiği yerin metrelerce altından çıkamadı. Şimdi onları yattıkları yerde bir parça huzura kavuşturmak için ailelerine destek olmalıyız. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde sevgili Tülay Çulha Sarı'dan facebook mesajı aldım. Beni bir gruba davet ediyordu. İyi ki de davet etmiş. 

Bende sizi davet ediyorum. Belki sizin bile tahmin edemeyeceğiniz bir yardımınız dokunur. Bu nedenle facebook SOMADA BABASIZ KALAN ÇOCUKLAR GRUBUNA lütfen katılın ve bilgiyi yayın. Lütfen listenizdeki arkadaşlarınızı da davet edin bloglarınızda bu duyuruyu yapın. 

Grup yöneticilerinden Yasemin hanım öyle güzel yazmış ki kuruluş amaçlarını üstüne başka bir şey söylemek gereksiz.

Çok kıymetli grup üyeleri, 

Çağrıma duyarlı davranıp gruba katıldığınız için çok teşekkür ederim . 
İş planımız olmalı ve bu gruptan sonuç üretmeliyiz. 


1. Soma'da gerçek durum tespiti yapmalıyız. Babasız kalan okul çağındaki çocuk sayısını belirlemeliyiz. 1 hafta sonra ben ve iş ortağım Leyla Özlem Demir Manisa'da ve Soma da olacağız. O bölgede bize yardım edecekler lütfen mesaj yazsın


2. Darüşşafaka kaç çocuk kabul edebilir? Darüşşafaka çağrımıza karşılık verdi. Toplantıya verilerimizde bir temsilci ile katılmalıyız.


3. Önümüz yaz. Okullar tatil olacak . Çocuklardan kaç tanesini yaz kamplarına gönderebİliriz.


4. Bölgede yaşanan acı ve travmayı atlatabilmek için kayıpları olan ailelere psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti merkezi nasıl oluşturabiliriz. 


5. Eşini kaybeden kadınlarımız , aile bireylerinden iş olanağı arayan gençler için meslek edinme kurslarının kapılarını nasıl açabiliriz. 


Değerli üyeler bu işleri gerçekleştirmek için çok paralara ihtiyaç yok. Yeter ki gönüllü olup uzun süreli bu çalışmaya destek olalım.


Bu aileler derhal toparlanabilir. Koskoca Türkiye 300 aileyi kucaklayamazsa ben utancımdan başımı göğe kaldıramayacağım. 


Desteklerinizi somut çözüm önerilerinizi heyecanla bekliyorum. 


Saygılarımla
Yasemin Tutal


Grubun para toplamak gibi bir gayreti yok. Sadece kalıcı çözüm üretmek istiyorlar. 

Cümlelerim belki yazım kurallarına uymuyor bu gece ama siz benim ne demek istediğimi anladınız.

İyi ki varsınız
Sevgiler
Şafak 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...